fbpx
Šta je indiba terapija? – metoda široke primene koja eliminiše bol, ubrzava oporavak, ulepšava i podmlađuje

Šta je indiba terapija? – metoda široke primene koja eliminiše bol, ubrzava oporavak, ulepšava i podmlađuje

Šta je indiba terapija? – metoda široke primene koja eliminiše bol, ubrzava oporavak, ulepšava i podmlađuje

Indiba terapija je poslednjih godina postala  jedna od najtraženijih metoda lečenja jer već posle prvog tretmana efikasno eliminiše bol u vratu, leđima, zgloboviima, povećava pokretljivost i regeneriše tkivo čime ubrzava lečenje preloma, povreda i mnogih drugih akutnih i hroničnih tegoba. Funkcioniše tako što radiofrekventni talasi, tokom bezbolnih, bezbednih i prijatnih tretmana, prodiru u kožu i zagrevaju tkivo čime u tretiranom delu:

 • pospešuje proizvodnja kolagena
 • podstiče cirkulaciju 
 • ubrzava metabolizam

Pošto je reč o metodi koja brzo daje dobre rezultate, ne čudi činjenica da se za ubrzani oporavak i bolju spremnost sportista koristi u prestižnim sportskim organizacjama kao što su, na primer, teniska akademija Rafaela Nadala ili fudbalski klubovi poput Barselone ili Valensije. Osim profesionalnih sportista, za nju se odlučuju i rekreativci. Njena primena, međutim, nije ograničena samo na rehabilitaciju, lečenje reumatskih stanja, oporavak posle preloma kostiju ili povreda zglobova, odnosno na fizikalnu i sportsku medicinu, već se veoma uspešno pokazala i kod estetskih tretmana zato što značajno poboljšava tonus kože i smanjuje vidljivost bora. 

Ako se bavite sportom profesionalno ili rekreativno, oporavljate se od povrede ili operacije, želite da poboljšate svoje zdravlje ili da jednostavno udovoljite sebi estetskim tretmanom – dobre rezultate za sve to može vam pružiti Indiba terapija. U nastavku teksta saznaćete više detalja o metodi nastaloj u Italiji koju sada širom sveta svakodnevno isprobava na stotine hiljada pacijenata. U odnosu na klasičan fizikalni tretman, radiofrekventna terapija deluje znatno brže, pa je odličan izbor ako za terapije na raspolaganju imate malo vremena. 

Izraz “Indiba terapija” dolazi od brenda Indiba koji proizvodi uređaje kojima se sprovode tretmani. Zašto se o toj terapiji može govoriti i kao o tekar terapiji, saznajte u blogu U čemu je razlika između TECAR terapije i INDIBA terapije.

Indiba terapija kao način rehabilitacije

Indiba terapija je neinvazivna metoda koja stimuliše prirodne mehanizme zarastanja i oporavka tkiva. Bazira se na patentiranoj bezbednoj tehnologiji koju izvode stručnjaci uz pomoć specijalnog aparata postavljajući specijalne aplikatore na telo pacijenta i koristeći struju visoke frekvencije od 448 kHz. 

Ovaj revolucionarni tretman izaziva:

 • Ćelijsku biostimulaciju

Generisana energija visoke frekvencije menja propustljivost ćelijske membrane. Povećava razmenu jona i obezbeđuje efikasnu regeneraciju tkiva. Ubrzava se metabolizam i povećava potreba ćelija za kiseonikom.

 • Mikrocirkulaciju ili vaskularizaciju

Povećanje mikrocirkulacije dopunjava biostimulaciju i obezbeđuje tkivu elemente potrebne za njegovu regeneraciju. Dovođenje kiseonika u tkivo poboljšavai vensku i limfnu reapsorpciju i apsorpciu nutricijenata

 • Hiperaktivaciju

Hipertermija u velikoj meri povećava ćelijski metabolizam i pokreće proces restrukturiranja tkiva u borbi protiv fibroze. Tkivo se reorganizuje čak i u hroničnim slučajevima fibroze, na primer, kao posledica povrede ili osteoartritisa.

Indiba terapija se može kombinovati sa ručnom terapijom za još bolji podsticaj cirkulacije i limfne drenaže, kao i smanjenja upale, bilo da su hronične ili akutne prirode. Važno je još jednom istaći da ova terapija poboljšava oporavak i smanjuje otok i bol. Ima jak analgetski efekat usled otpuštanja endorfina i kortizola, a lečenje povrede može se započeti već u akutnoj fazi. 

Metod se najčešće primenjuje kod sledećih akutnih stanja:

 • Lateralni epikondilitis (teniski lakat)
 • Burzitis
 • Tendinopatije
 • Povrede mišića
 • Grčevi
 • Uganuća
 • Prelomi

Najčešća primena Indiba terapije prisutna je kod sledećih hroničnih stanja:

 • Hronične povrede
 • Osteoartritis
 • Bol u grliću materice
 • Bol u donjem delu leđa
 • Bol u vratu
 • Lumbago
 • Adhezivni kapsulitis (smrznuto rame)

Terapija je uspešno i za lečenje reumatoloških oboljenja, svih vrste zapaljenskog, degenerativnog procesa i osteoporoze.

Primena Indiba terapije u sportu

Pomenuli smo da Indiba terapiju koriste vrsni sportisti. Za njih je ovaj metod delotvoran jer se u praksi pokazalo da poboljšava vaskularizaciju mišića, što omogućava bolji mišićni odgovor, kako tokom treninga, tako i tokom takmičenja. 

Koristimo Indiba terapiju na tretmanima neposredno posle treninga i meča kako bismo ubrzali fiziološki oporavak mišića”, kaže Rafael Nadal. 

Neizostavni deo svakog profesionalnog, a često i rekreativnog sporta, jesu povrede. Zarad zdravlja i sportske karijere, važno je da budu dobro i što brže sanirane, a to je deo bavljenja sportom u kom ova vrsta terapije ovde dolazi do izražaja. Sportista sa povredom želi najbrži mogući povratak na teren, tako da je ubrzanje prirodnog procesa zarastanja tkiva ono što mu je u tom trenutku najpotrebnije. Indiba radiofrekventna terapija čini upravo to. Kod hroničnih stanja, korišćenje ove terapije može da poveća duboki protok krvi za 79%, što kao posledicu ima poboljšanje sportskih performansi. U Fudbalskom klubu “Barselona” koriste radiofrekventne tretmane za oporavak svojih igrača kod oštećenja mišića i tetiva. Uz odgovarajuće tretmane, sportisti se bez osećaja bola mogu bolje fokusirati na igru, posvećenost i talenat i osigurati bolje rezultate.

Indiba terapija ulepšava i podmlađuje

Ne samo da poboljšava život pacijentima posle preloma kostiju, povreda zglobova i tetiva i sportistima posle napornih treninga, Indiba tehnologija ima veoma zapažen učinak kod estetskih tretmana. Njena specifična radiofrekvencija ne oštećuje ćelije, pa ne zahteva nikako vreme za oporavak tkiva nakon tretmaka, a od ovih talasa koristi imaju sve ćelije – aktiviraju se ćelije vezivnog tkiva fibroblasti i pospešuje proizvodnja kolagena i elastina. Rezultat toga jeste zategnuta i meka koža lica i tela, a neinvazivni i bezbolni tretmani mogu se ponavljati nebrojano puta – neželjenih efekata nema. 

Primena terapije je delotvorna ako želite da se rešite:

 • Bora i fine linije
 • Dehidrirane koža
 • Kesica i tamnih kolutova ispod očiju
 • Svetleći pogled

 

Šta možete očekivati ako lice podvrgenete Indiba terapiji?

 • Smanjenu vidljivost bora
 • Poboljšanu hidrataciju i sjaj kože
 • Bolju teksturu kože
 • Povećanu elastičnost
 • Zategnutije kapke i podignutije obrve
 • Prijatniji izgled područje oko očiju (bez takmnih kolutova, podočnjaka i bora)

 

Ukoliko primenite tretman na telu, očekujte:

 • Smanjeni celulit 
 • Ušvrćenu kožu
 • Brži metabolizam
 • Detoksikaciju

 

Dokazano je da ova terapija čak može i da popravi stanje vlasišta, odnosno ojača folikul kose, a mnogi su već isprobali i njeno pozitivno dejstvo na reproduktivne organe s obzirom da može da smanji njihovu upalu, ojača njihove mišiće i poboljša hidrataciju i vaskularizaciju sluzokože.

Ko može da koristi Indiba terapiju

Pomenuli smo da su tretmani bezbolni, bezbedni i efikasni i da se zato mogu ponavljati mnogo puta, bez ikakve potrebe za vremenom za oporavak, pošto on u ovom slučaju nije ni potreban. Pogodni su čak i za osobe za metalnim protezama, kao što su zamena kuka, kolena i metalne iglice i ploča. Nisu preporučljivi samo za ljude sa pejsmejkerima ili drugim elektronskim implantima i osobe sa tromboflebitisom. Ne sme se primenjivati na područjima sa otvorenim ranama, a trudnica se preporučuje da se pre tretmana posavetuju sa svojim lekarom. 

Koji god problem da želite da rešite ovom terapijom, obučeni terapeuti će tretman prilagoditi vašim specifičnim potrebama, u skladu sa vašim ciljem i zdravstvenim stanjem. Od vaših individualnih potreba zavisiće i trajanje tretmana, mada najčešće traju između 30 do 60 minuta Broj potrebnih sesija varira u zavisnosti od vašeg stanja i potrebe, u većini slučajeva potrebne su od jedne do tri sesije nedeljno, ali je moguće da se u profesionalnom sportu rade i dva tretmana dnevno.  

Gde otići na Indiba terapiju

Ako želite da osetite poboljšanje svog stanja već nakon prvog tretmana, Indiba terapija je odlična odluka. Ova tehnologija poslednjih godina je zahvatila čitav svet, a u Srbiji je možete isprobati u više gradova uključujući Beograd u kom se nalazi jedna od najboljih specijalističkih ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Srbiji Herodikus. Ova ordinacija je prva asocijacija za Indiba terapiju – Beograd

Ona je jedna od osnovnih usluga ordinacije koju vodi tim stručnih, iskusnih i sertifikovanih fizikalnih terapeuta i kineziterapeuta. Ovaj tim vam već posle prve Indiba terapije obećava olakšanje i poboljšanje zdravlja jer su to već obezbedili za hiljade svojih pacijenata i korisnika. Cena Indiba terapije je povoljna, zato ne čekajte, već ih posetite i iz ordinacije u Ulici Svetozara Markovića broj 45 izađite zdraviji i bezbrižniji. 

Važno je znati da svi pacijenti u Herodikusu dobijaju dobijaju besplatan pregled fizijatra. Požurite! Zakažite svoj termin već danas ili pozovite stručnjake da dobijete savet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je pravo mesto za vas. Svojim pacijentima pružamo najmodernije metode lečenja i rehabilitacije pomoću najsavremenije opreme. Cilj nam je da pomognemo pacijentima da se što pre oporave i vrate normalnom načinu života.

SEO i oglašavanje Strix

 

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak : 08:00 - 20:00
Subota : 09:00 - 14:00
Nedelja : Neradni dan
Pozovite nas