Svetski popularna Emmett terapija za vas dostupna u Herodikusu

Emmett terapija je jedinstvena neinvazivna tehnika delovanja na telo kojom se uspešno, već tokom prvog tretmana, uklanja bol i nelagodnost u mišićima i povećava obim pokreta zglobova. Blagotvorno dejstvo prijatnih laganih pritisaka naših stručnih terapeuta na takozvane Emmett tačke na vašem telu možete priuštiti bez obzira na svoje godine ili zdravstveno stanje jer ovde kontraindikacije na postoje! To je jedan od razloga zbog kog se terapija, nastala pre skoro 25 godina u Australiji, tokom poslednje decenije brzo proširila i na veći deo Evrope, tako da je danas sertifikovana u 40 država sveta, uključujući i Srbiju.

Emmet terapija je delotvorna kod sledećih simptoma:

Ako vašu svakodnevicu remeti neki od pobrojanih simptoma, koji često negativno utiče na vaše emotivno stanje, možete ga se rešiti u specijalističkoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Herodikus. Posle tretmana u prijatnoj opuštajućoj atmosferi tokom kog nećete osetiti nikakav dodatni bol, niti naprezanje, obećavamo olakšanje. 

Pozovite nas već danas, zakažite svoj termin i u efikasnost svetski popularne metode lečenja uverite se sami!  

“Kameleonski pristup terapiji tela” - privilegija svih

Pozitivni učinak ove terapije mogu osetiti svi, bez starosnih i zdravstvenih ograničenja – bebe, trudnice, porodilje, starije osobe, pa i oni koji se oporavljaju od hirurških operacija, a delotvorna je i kod sportista. Moto ove tehnike jeste “kameleonski pristup terapiji tela” što znači da se način njenog izvođenja u potpunosti prilagođava baš vama u zavisnosti od želja i potreba, tako da ćete dobiti ono što vaše telo traži, a naši terapeuti umeju da prepoznaju. Pozovite nas da zakažete svoj termin!

Na Emmett tačke se deluje jako blagim pritiskom koji ne izaziva nikakvu, čak ni trenutnu, nelagodnost, kakvu biste osetili ako ste biste, na primer, bili podvrgnuti metodama akupresure ili akupunkture.

Zašto je Emmett terapija delotvorna

Emmett terapija zasniva se na takozvanoj “analizi kritične tačke”. Ona počiva na pretpostavci da u svakom kompleksnom sistemu postoji tačka važna zbog toga što i najmanji uticaj na nju može rezultirati velikom promenom u velikom sistemu. Primer toga je činjenica da se dodirom na mali zubac može pokrenuti i najveći motor. Ovim principom se objašnjava delotvornost Emmett tehnike.

Iskusni terapeut ume da precizno locira kritične Emmett tačke na vašem telu, a to su mesta na kojima se preklapaju senzorni i mišićni receptori koji tu utiču jedni na druge. Ispravnom stimulacijom tačaka laganim pritiskom prstiju i pokretom kotrljanja deluje se na mišiće, ligamente, tetive, zglobove ili fascije. Naši terapeuti procenjuju potrebnu jačinu, smer i trajanje pritiska. Takođe određuju kombinaciju pritisaka u zavisnosti od toga koja telesna promena, jedinstvena za svakog klijenta, treba da se izazove. Emmett terapeut zapravo “resetuje tastere” koji u prethodno, zdravo stanje vraća kompleksan sistem – vaše telo.

Stimulacija Emmett tačaka podstiče kretanje energije i oslobađa takozvane “blokade”, tako da u većini slučajeva već posle nekoliko minuta dolazi do značajnog olakšanja, kako za akutna, tako i za hronična stanja. Nakon stimulacije jednog seta tačaka sledi period odmora – čekanje od 2 do 5 minuta da telo preuzme uputstva data terapijom i na njih pozitivno odgovori pre nego što dobije naredni set pritisaka. Ovo omogućava telu da obezbedi sopstveno isceljenje i povrati ravnotežu i funkciju. 

Emmett tehnika, koja spada u terapije dodirom, može da se koristi samostalno ili kao dopuna drugim tehnikama, pa je iskusni terapeut može upotrebiti i tokom masaže, fizikalne terapije, kineziterapije, kiropraktike… Zavisno od dela tela koji se tretira i problema koji imate, tokom tretmana možete sedeti, ležati ili stajati čak i u odeći. 

Poreklo i popularnost Emmett tehnike

Emmet tehniku razvio je Ros Emmett iz Australije, koji se terapeutskom masažom bavi od 1983. godine, a uz to je praktičar i predavač Bowen terapijske tehnike i neurolingvističkog programiranja (NLP). Učenje o svojoj Emmet terapiji 2007. godine doveo je u Englesku. Nova metoda je tokom naredne decenije doživela globalnu popularnost koja i dalje raste, tako da se danas primenjuje u 40 država na svetu, ali sa sigurnošću možemo tvrditi da taj broj nije konačan. Predavanja i seminari na kojima se šire znanja o ovoj tehnici organizuju se širom sveta i na lečenju svojih klijenata uspešno radi desetine hiljada sertifikovanih Emmett tehničara. 

Dođite u Herodikus na tretman svetski poznate Emmett terapije

Učinkovitost Emmett terapije možete osetiti već tokom same primene, što je razlog zbog kog nam je zadovoljni klijenti često vraćaju. Postanite jedan od njih! Čekamo vas u prijatnom ambijentu ordinacije u Ulici Svetozara Markovića 45 u Beogradu. 

U Herodikusu možete iskusiti i druge vrste terapija, a rezultat svake od njih je telesno rasterećenje i duboka psihofizička relaksacija, odnosno poboljšanje vašeg celokupnog zdravlja. Osim terapeutske masaže, naš široki spektar terapija i najnovijih tehnika i postupaka fizikalne medicine i rehabilitacije čine suva punkcija, limfna drenaža, terapija elastičnim trakama, kineziterapija, fizioterapija, spinalna dekompresija, indiba activ terapija… 

Ukoliko ste nedavno doživeli povredu, imali operaciju ili osećate hroničan bol, naš iskusni tim lekara i terapeuta pomoći će vam da se oporavite i povratite snagu i pokretljivost.

Ako želite pomoć pri odabiru odgovarajućeg tretmana ili savete naših stručnjaka o prevenciji i očuvanju zdravlja, čekamo da nam se obratite već danas! 

Kontraindikacije?

NEMA KONTRAINDIKACIJE 

Može da se primenjuje kod svih- od beba, male dece do trudnica, sportista i pacijenata koji su u rehabilitacionom postupku posle operacije.

Stanja kod kojih se koristi Emmett tehnika

Emmett tehnika – najčešće postavljana pitanja

Tretman je nežan, neinvazivan i izvodi se kroz laganu odeću. Terapeut primenjuje pokret kotrljanja preko mišića, ligamenata, tetiva i fascije, u zavisnosti od oblasti koja se tretira. Ovo stimuliše energiju da se kreće kroz telo i, u većini slučajeva, pruža značajno olakšanje i za nedavna, akutna i hronična stanja. Sam tretman se sastoji od niza pokreta preko preciznih anatomskih tačaka kroz telo praćenih periodima odmora od 2-5 minuta. Ovo je veoma jedinstveno za terapiju i omogućava telu da preuzme uputstva iz pokreta i primeni neophodan odgovor pre nego što primi sledeći set. Tretman je veoma suptilan, nežan i opuštajući, bez produženog ili intenzivnog pritiska. Tretman podstiče i omogućava telu da obezbedi sopstveno isceljenje i prestrojavanje, vraćajući normalnu ravnotežu i funkciju kako bi se postigli dugotrajni rezultati.

Od novorođenih beba do starijih i svi između njih, mogu imati koristi od ove tehnike. Emmett tehnika posebno može biti koristna za sportiste pre i posle takmičenja.

Savršeno je bezbedna za sve, uključujući i tokom cele trudnoće. Pokazala  se veoma uspešnom u barem, ako ne i potpunom ublažavanju bolova u leđima i kukovima, niskom nivou energije, jutarnjim mučninama i pomaganja telu da se nosi sa trudnoćom.

Tretmani stimulišu regenerativnu fazu nervnog sistema (ANS). Ovaj deo vašeg nervnog sistema (autonomni nervni sistem, ANS) diktira nevoljne funkcije u telu kao što su naše srce, pluća, varenje, bubrezi, itd. i ima 2 faze, simaptetičku ili ‘Adrenalinsku’ fazu koja omogućava našim telima da funkcionišu pod stres i parasimpatička ili faza ‘odmora’ koja omogućava našim telima da se regenerišu i oporave.

Pošto su naša tela stalno pod stresom, bilo zbog svakodnevnog života ili zbog bola, telo može imati tendenciju da ostane u frazi „Adrenalin“ predugo. Određene funkcije preovlađuju u svakoj fazi i faza ‘odmora’ je potrebna za popravku tkiva zajedno sa nižim varenjem u crevima, srce usporava kada se odmaramo, itd. Ova faza će obično preovladavati tokom kvalitetnog sna, ali ako je ova faza bila ograničena tokom nekog perioda tokom vremena, telo mora da nadoknadi zaostatak što rezultira teškim umorom nakon tretmana. Ovo se ne dešava uvek, ali ako se dogodi, savet je da odete rano u krevet ili da odspavate (čak i na pola sata) kako bi se omogućilo da se proces nastavi i osigurala puna korist od tretmana.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

Iskustva naših klijenata

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić

Došao sam na preporuku i iskustvo je bilo bolje od očekivanog. Poslednjih mesec dana redovno odlazim na terapiju i sve je na najvišem nivou, od zakazivanja do same usluge i tretmana klijenata. Svi zaposleni su izuzetno fini i profesionalni. Topla preporuka.

Aleksandar Nastić

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić