Super induktivni sistem (SIS) - inovativni tretman

Tehnologija se temelji na elektromagnetskom polju visokog intenziteta koje pozitivno utiče na ljudsko tkivo. Terapeutski učinci uključuju ublažavanje bola, zaceljivanje preloma, opuštanje mišića, miostimulaciju i mobilizaciju zglobova.

Zajednička mobilizacija

Mobilizacija zglobova postiže se ponovljenim kontrakcijama mišića koji okružuju zglobnu kapsulu. Ova ponavljajuća kontrakcija zamenjuje ručnu mobilizaciju zglobova, što dovodi do obnavljanja zgloba.

Zarastanje preloma

Elektromagnetsko polje visokog intenzitete pojačava cirkulaciju krvi u zahvaćenom području i podržava stvarnje hrskavice i zarastanje preloma kostiju.

Miostimulacija

Interakcija elektromagnetskog polja unutar neuromuskularnog tkiva rezultira depolarizacijom živaca i mišićnim kontrakcijama. Na temelju odabrane frekvencije stimulacije može se postići rasterećenje ili jačanje mišića.

Smanjenje spastike

Inhibicija povišenog tonusa mišića postiže se uticajem na kičmeni nivo kontrole mišićnog tonusa. Ovaj mehanizam je indikovan za lečenje centralnog oštećenja kod kojih dolazi do spastičnost.

Super induktivni sistem je inovativna terapija – Super induktivni sistem (SIS).

Najčešće aplikacije:

  • Bolno rame
  • Tendinopatija
  • Bol u leđima
  • Prelom

Super induktivni sistem (SIS) – najčešće postavljana pitanja

Kome je ova terapija namenjena?

Terapija Super induktivnim sistemom je pogodna za pacijente koji boluju od neuromišićnih i zglobno-skeletnih poremećaja.

Da li je bolna terapija?

Ne, terapija ne boli. U odnosu na tretiranu oblast i parametre terapije, pacijent doživljava mišićne kontrakcije ili može osetiti blago peckanje.

Koliko je terapija potrebno pacijentu?

Broj terapija zavisi od stanja pacijenta. Iako terapija Super induktivnim sistemom donosi trenutno olakšanje, za održavanje dugoročnih rezultata preporučuje se prisustvo do 5 terapija u akutnim stanjima i do 10 terapija u hroničnim stanjima.

Da li postoje neki rizici po pacijenta tokom trajanja terapije?

Terapija Super Induktivnim Sistemom je bezopasna i bez neželjenih efekata. Da bi se osigurala maksimalna udobnost, intenzitet stimulacije se može u potpunosti prilagoditi tokom terapija prema subjektivnoj percepciji pacijenta.