fbpx

Dr Ivica Medenica​

Dr. Ivica Medenica je specijalista ortopedije i traumatologije sa obimnim radnim iskustvom. Aktivan je član raznih domaćih i međunarodnih udruženja. Od 2010. godine, obavlja dužnost srpskog ambasadora za udruženje ESSKA.

Njegova stručnost obuhvata:

  • Artroskopske operacije ramena, kolena, kuka, skočnog zgloba i lakta,
  • Artroplastike (ugradnja veštačkih zglobova) kuka, kolena i ramena,
  • Sportska traumatologija

Dr. Medenica je osnivač i predsednik Udruženja za hirurgiju ramena i lakta Srbije, što jasno pokazuje njegovu predanost unapređenju ove specijalizovane oblasti medicinske prakse. Redovno prisustvuje domaćim i međunarodnim kongresima od značaja, gde aktivno učestvuje u razmeni najnovijih dostignuća i tehničkih inovacija u ortopediji i hirurgiji ramenog zgloba. Takođe, u poslednjih 20 godina, istakao se kao čest predavač na uglednim svetskim kongresima ortopeda i traumatologa, deleći svoje bogato iskustvo i ekspertizu sa kolegama širom sveta. Njegova aktivna uloga u ovoj globalnoj zajednici medicinskih stručnjaka doprinosi ne samo njegovom ličnom razvoju, već i unapređenju prakse i standarda u oblasti hirurgije ramena i lakta.

Pored toga, Dr. Medenica se ističe kao autor i koautor mnogobrojnih naučnih radova koji su objavljeni kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Njegova stručnost je prepoznata u akademskim krugovima, te često vrši recenziranje radova za međunarodno priznate časopise kao što su “International Journal of Shoulder Surgery” i “Vojnosanitetski pregled” (VSP). Njegovo doprinosno delo takođe obuhvata i knjigu pod nazivom “Postoperativna stabilnost ramenog zgloba”. Ovaj opsežan portfelj naučnog rada svedoči o njegovoj posvećenosti i stručnosti u oblasti ortopedije i hirurgije ramenog zgloba, ističući ga kao lidera u svom polju.

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je pravo mesto za vas. Svojim pacijentima pružamo najmodernije metode lečenja i rehabilitacije pomoću najsavremenije opreme. Cilj nam je da pomognemo pacijentima da se što pre oporave i vrate normalnom načinu života.

SEO i oglašavanje Strix

 

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak : 08:00 - 20:00
Subota : 09:00 - 14:00
Nedelja : Neradni dan
Pozovite nas