Pulsna elektromagnetna terapija u Herodikusu - rešenje za mnogobrojna bolna stanja

Pulsna elektromagnetna terapija ili super induktivni sistem (Super Inductive System – SIS) je inovativni tretman čija se tehnologija temelji na elektromagnetnom polju visokog intenziteta koje pozitivno utiče na mišićni i koštano-zglobni sistem. Ova metoda, dostupna u specijalističkoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Herodikus u Beogradu, izuzetno je delotvorna u ublažavanju bola, zaceljivanju preloma, opuštanju mišića i jačanju muskulature. 

Rešite svoje probleme neinvazivnom terapijom koja se jednostavno usmerava na ciljano mesto i stimuliše prirodne regenerativne i reperativne mehanizme. Pozitivni efekti osećaju se odmah po okončanju terapije magnetnim stimulatorom visoke frekvencije. Naši mnogi pacijenti već su eliminisali mnoge neugodnosti zahvaćujući ovoj metodi – zašto ne biste bili jedan od njih? 

Ne čekajte, pozovite nas da zakažete svoj termin i osetite delotvornost jednog od najnovijih i najkompleksnijih medicinskih aparata!

Super induktivni sistem - pomoć za hronična i akutna stanja

Pulsna elektromagnetna terapija super induktivnim sistemom u praksi je pokazala izvanredne rezultate. Pogodovaće vam ako bolujete od neuromišićnih i zglobno-skeletnih poremećaja. Pomaže kod hroničnih i akutnih stanja i ublažava bolove u vratu, leđima, kuku, kolenu ili ramenu. Delotvorna je kod lumboišialgije, diskus hernije ili povreda koštano-zglobnog sistema. Takođe, skraćuje vreme oporavka posle povreda i koristi se kod saniranja preloma kostiju u fazi imobilizacije i rehabilitacije, kompleksnih sporozarastajućih ili osteopororičnih preloma. Pomaže kod osteoporoze ili osteopenije, ispada perifernog nervnog sistema, simptoma oštećenja centralnog nervnog sistema, degenerativnog reumatizma, polineuropatije, a pospešuje i postoperativnu rehabilitaciju.

Terapeutski učinak pulsne elektromagnetne terapije

Super induktivni magnet je najnovije tehnološko rešenje za lečenje nervnog, mišićnog i zglobno-skeletnog sistema. Višestruko je jači od niskofrekventnih magneta koji su se ranije koristili u fizikalnoj terapiji zbog čega je i delotvorniji. Pulsna elektromagnetna terapija super induktivnim magnetom može ukloniti bol kod različitih stanja u kratkom vremenskom roku. Oni koji su je isprobali osetili su trenutno olakšanje. Pojasnićemo kakvi su njeni terapeutski učinci.

Zajednička mobilizacija

Mobilizacija zglobova postiže se ponovljenim kontrakcijama mišića koji okružuju zglobnu kapsulu. Ova ponavljajuća kontrakcija zamenjuje ručnu mobilizaciju zglobova, što dovodi do obnavljanja zgloba.

Zarastanje preloma

Elektromagnetno polje visokog intenzitete pojačava cirkulaciju krvi u zahvaćenom području i podržava stvaranje hrskavice i zarastanje preloma kostiju.

Miostimulacija

Interakcija elektromagnetnog polja unutar neuromuskularnog tkiva rezultira depolarizacijom živaca i mišićnim kontrakcijama. Na temelju odabrane frekvencije stimulacije može se postići rasterećenje ili jačanje mišića.

Smanjenje spastike

Inhibicija povišenog tonusa mišića postiže se uticajem na kičmeni nivo kontrole mišićnog tonusa. Ovaj mehanizam je indikovan za lečenje centralnog oštećenja kod kojih dolazi do spastičnosti – neprijatnog i ponekad bolnog stanja koje se manifestuje kočenjem mišića udova, ali i celog tela.

Benefiti pulsne elektromagnetne terapije

Terapija se može sprovoditi preko odeće, bez kontakta sa kožom pacijenta tako što se aplikator usmerava na određeno područje da bi se tretiralo bolno mesto, ali i specifične regije poput karličnog dna. Intenzitet stimulacije magnetnim poljem u potpunosti se prilagođava subjektivnom osećaju pacijenta, što osigurava maksimalnu udobnost tokom tretmana. Pacijent ne oseća nelagodnost ili bol, već doživljava mišićne kontrakcije i njihovo ponovno opuštanje, ponekad uz osećaj blagog peckanja. Terapija je bezopasna i bez neželjenih efekata. Koje su njene prednosti?

Nežna prema pacijentu

Terapija je blaga i predstavlja udobno iskustvo za pacijenta.

Jednostavno rukovanje 

Operator lako postavlja i podešava aparat 

Podesiva pozicija aplikatora

Pozicija aparata, odnosno aplikatora, je fleksibilna i može se prilagoditi tako da se usmeri na bilo koji određeni deo tela, a to omogućava ciljano lečenje. 

Trenutni terapijski efekat

Jedinstveno tehnološko rešenje garantuje trenutni efekat i pacijentu pruža brzo olakšanje.

Na osnovu vašeg stanja i konkretnog problema, naši lekari će odrediti broj potrebnih terapija, a svaka traje od 20 do 30 minuta. Iako pacijenti posle pulsne elektromagnetne terapije osete trenutno olakšanje, želimo da osiguramo dugoročne rezultate, tako da najčešće preporučujemo do 5 terapija za akutna, a do 10 za hronična stanja. 

Osim toga, naši stručnjaci će odrediti da li pulsnu magnetnu terapiju za vaš problem treba primenjivati samostalno ili u kombinaciji sa drugim fizikalnim terapijama u našoj ponudi.

Osetite moć superinduktivnog magneta u Herodikusu

Ako imate bolove koji remete vaš svakodnevni život, tegobe u zglobovima ili se oporavljate od preloma, sada znate kako da povratite svoju sposobnost i kvalitet života koji ste imali pre nego što ste doživeli posledice bolesti ili povrede. Zakažite pregled u Herodikusu gde će vam se posvetiti vodeći lekari u ovoj oblasti i odrediti način i vrstu terapije za najbolji mogući učinak.

U našoj specijalističkog ordinaciji za rehabilitaciju na raspolaganju vam je širok spektar terapija i inovativnih tehnika i postupaka fizikalne medicine. Neki od njih su suva punkcija, limfna drenaža, terapija elastičnim trakama, kineziterapija, fizioterapija, spinalna dekompresija, indiba activ terapija, Emett terapija… Takođe, kod nas možete dobiti parcijalnu medicinsko-terapeutsku masažu, relaks masažu celog tela ili uživati u drugim vrstama masaža. Budite sigurno da će krajnji rezultat svake od njih biti telesno rasterećenje i duboka psihofizička relaksacija. 

Naš stručni tim rado će vam dati i savete o prevenciji i očuvanju zdravlja – zato čekamo da nam se obratite već danas! 

Terapija Super induktivnim sistemom je pogodna za pacijente koji boluju od neuromišićnih i zglobno-skeletnih poremećaja.

Ne, terapija ne boli. U odnosu na tretiranu oblast i parametre terapije, pacijent doživljava mišićne kontrakcije ili može osetiti blago peckanje.

Broj terapija zavisi od stanja pacijenta. Iako terapija Super induktivnim sistemom donosi trenutno olakšanje, za održavanje dugoročnih rezultata preporučuje se prisustvo do 5 terapija u akutnim stanjima i do 10 terapija u hroničnim stanjima.

Terapija Super Induktivnim Sistemom je bezopasna i bez neželjenih efekata. Da bi se osigurala maksimalna udobnost, intenzitet stimulacije se može u potpunosti prilagoditi tokom terapija prema subjektivnoj percepciji pacijenta.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

Iskustva naših klijenata

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić

Došao sam na preporuku i iskustvo je bilo bolje od očekivanog. Poslednjih mesec dana redovno odlazim na terapiju i sve je na najvišem nivou, od zakazivanja do same usluge i tretmana klijenata. Svi zaposleni su izuzetno fini i profesionalni. Topla preporuka.

Aleksandar Nastić

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić