Dekompresija kičme u Herodikusu - protiv diskus hernije bez operacije

Ako patite od diskus hernije, znajte da operacija nije jedino rešenje vašeg problema, već da se ovo stanje veoma uspešno leči i dekompresijom kičme, odnosno istezanjem određenih delova kičmenog stuba. Ova revolucionarna metoda, zahvaljujući stručnim lekarima i fizioterapeutima specijalističke ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Herodikus, pacijentima u Beogradu i širom Srbije omogućava da problem diskus hernije reše bezbolno komfornim tretmanom. Bojazan od hirurških zahvata i operacije kičmenog stuba među pacijentima je česta i dobro je znati da je u mnogim situacijama takvu opciju moguće potpuno izbeći. 

Svako ko boluje od diskus hernije vratnog ili lumbosakralnog dela kičme zna koliko su njeni simptomi neprijatni – bolovi u vratu, grudima ili leđima, utrnulost i jak bol duž ruke ili noge, glavobolje, vrtoglavice… Velika je verovatnoća da će ove tegobe, stalno uzimanje lekova protiv bolova i česte posete lekarima postati prošlost ako se opredelite za dekompresionu terapiju kičme. Ovaj inovativni tretman odvija se uz pomoć vakuuma koji poboljšava cirkulaciju oko diska i tako leči upalne procese, a pacijenti ubrzo dožive olakšanje.

Pozovite nas, zakažite pregled, osetite pozitivni učinak spinalne dekompresije i vratite se uobičajenim životnim aktivnostima.

Zašto je dekompresija kičme delotvorna?

Statistika govori u prilog izuzetnoj uspešnosti dekompresije kičme u lečenju diskus hernije. Diskus hernija je promena na diskusima – mekim pločicama koji imaju funkciju amortizera između kičmenih pršljenova. Često nastaje usled dugotrajnog sedenja i preteranog opterećenja kičme u neprirodnim položajima, a izazivaju je i podizanje tereta sa savijenom kičmom, rotatorni pokreta kičme ili dugogodišnje loše držanje i mišićna slabost. Promena na diskusima dovodi do stvaranja izbočenja koje vrši pritisak na okolno tkivo i, u zavisnosti od mesta, izaziva određene tegobe. 

Dosadašnja klinička ispitivanja pokazuju da takve tegobe nestaju kod čak 70% do 85% pacijenata koji su se podvrgli dekompresiji kičme, što predstavlja veoma visok nivo efikasnosti terapije. 

Njena osnovna prednost leži u tome što deluje na uzrok nastanka problema, odnosno na mehanički pritisak u samim strukturama kičmenog stuba. Tretman nežno isteže kičmu, čime se smanjuje pritisak na diskove i zglobove, a to onda omogućava prirodni proces izlečenja. Posebno dobri rezultati uočavaju se kod osoba koji radno vreme provode u sedećem položaju, kao i kod mlađih osoba sa diskusom u lumbalnosakralnom delu kičme.

Tretman se izvodi u udobnom ležećem položaju na specijalnom terapeutskom stolu pomoću kompjuterizovane sprave za spinalnu dekompresiju. Pacijent oseća ritmično istezanje u kratkim vremenskim intervalima. Istezanje ili trakcija stvara negativni pritisak i efekat vakuuma u samom diskusu koji se nalazi između dva pršljena i na taj način povlači herniju unutar diska. Primenom strogo dozirane mehaničke sile povećava se razmak između pršljenova i oslobađa priklješten diskus ili nerv duž kičmenog stuba. 

Terapija je bezbolna i kod većine osoba ne izaziva nikakve neželjene efekte, a mogu joj je podvrgnuti i pacijenti posle operacije kičme. Tretman počinje slabom silom koja se postepeno, blago i kontrolisano. povećava. Potpuno je bezbedan jer, kako za pacijenta, tako i za terapeuta, postoje prekidači za hitno zaustavljanje procesa. U slučaju osećaja bilo kakve neprijatnosti, njima se momentalno prekida tretman i izbegava nastanak bilo kakvih povreda.

Spinalna dekompresija učinkovita kod brojnih problema na kičmi

Osim kod diskus hernije, dekompresija kičme je učinkovita kod različitih problema na kičmenom stubu. Evo indikacija za njenu primenu: 

U zavisnosti od vašeg problema, stanja, starosne dobi i kilaže, naš iskusni tim stručnjaka odrediće program i protokol terapije, odnosno intenzitet i dužinu tretmana koji može trajati od 15 do 30 minuta. Naše iskustvo pokazuje da je potrebno od 5 do 20 dekompresija do postizanja zadovoljavajućeg efekta. Na tretmane se prvih 5 dana dolazi svakodnevno, a zatim svakog drugog dana.

Individualni plan lečenja u Herodikusu - rešenje za vaš problem

Ako problemi koji prate diskus herniju remete vaše svakodnevne životne aktivnosti, vreme je da preduzmete korake da je se rešite. Istraživanja pokazuju da, osim dekompresije kičme, pozitivne rezultate u lečenju diskus hernije daju i kiropraktika, kao i određene fizikalne procedure i terapijske vežbe. 

Ako osećate ikakav bol u vratu ili leđima, savetujemo da posetite naše lekare kako biste saznali da li je reč o diskus herniji ili drugom problemu. Naši iskusni lekari će vam odrediti individualni plan lečenja i ponuditi one terapije koje najviše odgovaraju vašim specifičnim problemima i potrebama. 

U Herodikusu nudimo i širok spektar drugih terapija i najnovijih tehnika i postupaka fizikalne medicine i rehabilitacije kao što su suva punkcija, limfna drenaža, terapija elastičnim trakama, kineziterapija, fizioterapija, indiba activ terapija, Emett terapija, mnogobrojne vrste masaža… 

Javite nam se ili nas posetite ako želite da se oporavite od povrede, operacije, smanjite hroničan bol i povratite snagu i pokretljivost. Od naših stručnjaka možete dobiti i savete o prevenciji i očuvanju zdravlja

Radimo da biste vi dobili telesno rasterećenje i psihofizičku relaksaciju. Pozovite nas već danas!

Spinalna dekompresija – najčešće postavljana pitanja

Većina pacijenata nema nikakve neželjene efekte. Konsultujte se dodatno sa našim stručnim timom.

Ne. Dekompresija kičme je potpuno bezbedna. Sistem ima prekidače za hitno zaustavljanje i za pacijenta i za operatera. Ovi prekidači odmah prekidaju tretman i na taj način izbegavaju bilo kakve povrede.

U većini slučajeva lečenje kičmene dekompresije nije kontraindikovano za pacijente koji su imali operaciju kičme. U stvari, mnogi pacijenti su uspeli da se oporave sa dekompresijom kičme nakon neuspele operacije leđa.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

Iskustva naših klijenata

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić

Došao sam na preporuku i iskustvo je bilo bolje od očekivanog. Poslednjih mesec dana redovno odlazim na terapiju i sve je na najvišem nivou, od zakazivanja do same usluge i tretmana klijenata. Svi zaposleni su izuzetno fini i profesionalni. Topla preporuka.

Aleksandar Nastić

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić