Pregled fizijatra Beograd

U kliničkoj proceni zastupljeni su svi elementi fizikalnog pregleda: anamneza, specijalistički pregled, pregled lokomotornog sistema, funkcionalna testiranja kao i savremeni labaratorijski i drugi dijagnostički postupci. U našem timu nalazi se tim vrhunskih stručnjaka, neki od njih su:

 

Tim za rehabilitaciju u specijalističkoj fizijatrijskoj ordinaciji Herodikus čine: specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, fizioterapeuti i radni terapeuti. Po potrebi uključujemo i druge lekare: neurologa, ortopeda, psihologa, reumatologa, rendgenologa.

Sa ponosom možemo da kažemo da smo uspešno obaviti preko 10.000 terapija za ljude sa različitim tegobama i zdravstvenim stajima i da je stopa uspešnosti naših terapija preko 94%

Svi naši pacijenti dobijaju besplatnu konsultaciju! Zakažite vaš termin: 069 401-05-36

Pregled fizijatra cena - Beograd

Pogledajte cenovnik naših usluga pregleda

Kako da znate da vam je potreban pregled fizijatra?

Poseta fizijatru može biti korisna ukoliko imate određene zdravstvene probleme ili simptome koji se odnose na mišiće, kosti, zglobove, ili druge delove mišićno-skeletnog sistema. Evo nekoliko znakova koji mogu ukazivati da je potrebno posetiti fizijatra:

Bol u Mišićima, Zglobovima ili Kostima: Ako osećate stalnu ili povremenu bol u mišićima, zglobovima ili kostima, posebno ako je bol intenzivna ili traje duže vreme, to može biti indikator da je potrebna ocena fizijatra.

Ograničena Pokretljivost: Ako primetite smanjenu pokretljivost u određenim delovima tela, ili imate poteškoća u izvođenju svakodnevnih aktivnosti zbog ograničenja pokreta, fizijatar može pomoći u dijagnostikovanju uzroka i preporučiti odgovarajući tretman.

Trauma ili Sportska Povreda: Ukoliko ste doživeli traumu, pad, nesreću ili sportsku povredu, fizijatar može pružiti procenu povrede, inicirati rehabilitaciju i pomoći u sprečavanju dugoročnih komplikacija.

Hronični Bolovi u Leđima: Hronični bolovi u leđima mogu biti kompleksni i zahtevati multidisciplinarni pristup. Fizijatar može pružiti dijagnozu, preporučiti terapeutske vežbe i druge tretmane kako bi se smanjio bol i poboljšala funkcionalnost.

Neobjašnjivi Umor i Slabost: Ako osećate neobjašnjiv umor ili slabost u mišićima, fizijatar može sarađivati sa vama kako bi identifikovao moguće uzroke, uključujući probleme sa mišićima ili nervima.

Poremećaji Hoda ili Ravnoteže: Ako primetite promene u svom hodu, iskusite nestabilnost ili imate probleme sa ravnotežom, fizijatar može proceniti vaše stanje i preporučiti odgovarajući tretman.

Rehabilitacija Nakon Hirurškog Zahvata: Ukoliko ste prošli kroz hirurški zahvat, fizijatar može biti ključni član vašeg rehabilitacionog tima, pružajući smernice i vežbe kako biste brže i sigurno povratili funkcionalnost.

Prevencija i Upravljanje Hroničnim Stanjima: Fizijatar može biti koristan i u prevenciji problema sa mišićno-skeletnim sistemom. Ako imate hronično stanje, poput artritisa, fizijatar vam može pomoći u upravljanju simptomima i očuvanju funkcionalnosti.

Ako se prepoznajete u nekom od ovih znakova ili imate slične zdravstvene brige, preporučuje se da zakazete pregled fizijatra u Beogradu. Stručnjak će proceniti vaše stanje, postaviti dijagnozu i predložiti odgovarajući tretman ili terapiju kako biste poboljšali svoje zdravstveno stanje i kvalitet života.

Pozovite nas i zakažite svoj termin
Zakažite vaš termin: 069 401-05-36

Ultrazvučna dijagnostika (Ultrazvuk)

Ultrazvučna dijagnostika je najsavremnije dinamično neinvazivno ispitivanje. U specijalističko fizijatrijskoj ordinaciji Herodikus postoji aparat na kojem je moguće uraditi: ultrazvučni pregled abdomena, dojki, štitne žljezde i ultrazvučni pregled mekih tkiva. Nakon obavljenog dijagnostičkog ultrazvuka, dobijate nalaz i pisano mišljenje u zavisnosti od daljeg lečenja.

Ultrazvučna dijagnostika omogućava detaljni pregled:

Pozovite nas i zakažite svoj termin
Zakažite vaš termin: 069 401-05-36

Šta obuhvata pregled fizijatra?

Pregled fizijatra obuhvata opšti pregled i specifične aspekte koji se fokusiraju na mišićno-skeletni sistem, funkcionalnost tela i potrebe pacijenta. Evo kako može izgledati pregled fizijatra

Anamneza:

Fizijatar će prvo sprovesti detaljnu anamnezu, što podrazumeva postavljanje pitanja o medicinskoj istoriji, simptomima, ranijim povredama ili operacijama, kao i o načinu života pacijenta.

Opšti Pregled:

Uključuje merenje krvnog pritiska, pulsa i procenu opšteg zdravstvenog stanja pacijenta. Opšti pregled pomaže u isključivanju drugih mogućih zdravstvenih problema koji bi mogli uticati na stanje mišićno-skeletnog sistema.

Funkcionalni Pregled:

Fizijatar će proceniti funkcionalnost tela, uključujući pokrete zglobova, amplitude pokreta, snagu mišića, ravnotežu i koordinaciju pokreta.

Biomehanička Procena:

Ako postoji problem sa hodanjem, stajanjem ili drugim biomehaničkim aspektima pokreta, fizijatar može izvršiti procenu kako bi identifikovao određene oblasti koje zahtevaju pažnju.

Procena Bola:

Fizijatar će razgovarati sa pacijentom o osećajima bola, uključujući lokalizaciju, intenzitet, učestalost i okolnosti koje izazivaju ili pogoršavaju bol.

Neurološki Pregled:

Ako je potrebno, fizijatar može sprovesti neurološki pregled kako bi procenio funkciju nervnog sistema, reflekse i druge neurološke karakteristike.

Dijagnostičke Provere:

Na osnovu opšteg i funkcionalnog pregleda, fizijatar može preporučiti dodatne dijagnostičke provere, uključujući rendgenske snimke, magnetnu rezonancu (MRI), ili druge relevantne testove.

Postavljanje Dijagnoze:

Nakon analize svih informacija, fizijatar će postaviti dijagnozu i razgovarati sa pacijentom o mogućim tretmanima, terapeutskim opcijama i planu rehabilitacije.

Plan Lečenja i Rehabilitacije:

Na osnovu postavljene dijagnoze, fizijatar će izraditi individualizovan plan lečenja koji može uključivati terapeutske vežbe, fizikalnu terapiju, medicinsku elektroterapiju ili druge terapeutske metode.

Saveti i Edukacija:

Fizijatar će pružiti pacijentu savete o prevenciji, samostalnim vežbama i drugim koracima koje pacijent može preduzeti kako bi poboljšao ili očuvao svoje zdravlje mišićno-skeletnog sistema.

Pregled fizijatra je holistički pristup, uzimajući u obzir celokupno zdravstveno stanje pacijenta i pružajući tretmane usmerene na poboljšanje funkcionalnosti i kvaliteta života.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

zakazite-pregled-2

Zakažite

Vaš Pregled

još danas

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć ili konsultacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

Iskustva naših klijenata

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić

Došao sam na preporuku i iskustvo je bilo bolje od očekivanog. Poslednjih mesec dana redovno odlazim na terapiju i sve je na najvišem nivou, od zakazivanja do same usluge i tretmana klijenata. Svi zaposleni su izuzetno fini i profesionalni. Topla preporuka.

Aleksandar Nastić

Dovodim redovno svoju baku na terapiju u Herodikus zbog bolova u šakama i vratu i prezadovoljne smo! Osoblje jako stručno, preljubazni, ordinacija sa najnovijom opremom, mogućnost terapije Indibom, interferentnom strujom i laserom. Zaista divan ambijent, hvala vam na svemu! Preporuka od srca!

Jelena Sribar

Apsolutno oduševljen uslugom, imao sam problem sa bolovima u leđima koji su nakon 10-tak terapija potpuno nestali. Sada redovno idem na masaže kako bi sprečio bolove da se ponovo jave. Ponovo mogu da se bavim sportskim aktivnostima, što mi veoma znači.

Đorđe Jovanić