fbpx
U čemu je razlika između TECAR terapije i INDIBA terapije?

U čemu je razlika između TECAR terapije i INDIBA terapije?

U čemu je razlika između TECAR terapije i INDIBA terapije?

TECAR ili INDIBA terapija – koja će bolje rešiti moje probleme i poboljšati moj kvalitet života? Ukoliko ste postavljali ovo pitanje i odgovor pokušavali da nađete pretraživanjem interneta, verovatno ste naišli na mnogobrojne tekstove koji govore bilo o tekar ili Indiba terapiji. Međutim, moguće se da ste ostali uskraćeni za saznanje u čemu je njihova razlika. U stvari, bolje je pitati da li među njima uopšte ima razlike. Evo i odgovora!

Izraz TECAR predstavlja skraćenicu za Capacitive and Resistive Energy Transfer, ili u prevodu transfer energije kapacitivnim i rezistivnim putem. Zvuči komplikovano? Pojasnićemo šta to podrazumeva. Kapacitivni transfer energije predstavlja protok energije između uređaja i tkiva pacijenta kroz kapacitivni otpor tela. S druge strane, rezistivni transfer energije dešava se kada tkivo apsorbuje tu energiju generišući toplotu i stimulišući povoljne biološke odgovore. Sve to omogućava efikasnost terapije koja se ogleda u podsticanju regeneracije tkiva, smanjenju njegove upale i bola, uz poboljšanje cirkulacije i ubrzanje metabolizma.

A šta je sa Indibom? Pomenuli smo da je za tekar terapiju potreban specijalni uređaj. Praksa u centrima širom sveta, a od pre nekoliko godina i u Srbiji, pokazala je da je jedan od najboljih brendova za uređaje kojima se efikasno sprovodi tekar terapija upravo Indiba. Indibu sa sedištem u Barseloni i Trevizu možete posmatrati kao lidera sveskih razmera koji je svoju tehnologiju gradio od osnivanja 1983. godine i od tada plasirao 12 patenata i dizajnirao 25 modela uređaja, što je donelo mnogobrojna međunarodna priznanja i nagrade. U ovom blogu možete pročitati sve što treba da znate o Indibi

Dakle, tekar je vrsta terapije, a Indiba brend koji stoji iza uređaja za njenu uspešnu primenu. Zato ćemo u nastavku teksta govoriti o Indiba tekar terapiji i predstaviti vam njene specifičnosti. 

Šta je Indiba tekar terapija?

Indiba tekar terapija smatra se revolucionarnom metodom u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji koja u većini slučajeva uklanja bol već nakon prvog tretmana. Neinvazivna je, i ne samo bezbolna, već i prijatna. Njena delotvornost leži u upotrebi visokofrekventnih radiotalasa kojima se povećava temperatura dubokih tkiva na tretiranim delovima tela, što ubrzava cirkulaciju i metabolizam i eliminiše štetne produkte, a stimuliše i ubrzava oporavak. Ima obnavljajuća i protivupalna svojstva.

Njena primena je veoma široka, a terapija se odvija pomoću specijalnog Indiba aparata iza čijeg izuma stoje naučna istraživanja duga čak četrdeset godina. Sve je popularnija u rehabilitaciji i sportskoj medicini zbog svoje sposobnosti da ubrza proces ozdravljenja i poboljša ishode rehabilitacije. Osim toga, činjenica je da Indiba terapija eliminiše bol, ubrzava oporavak, ulepšava i podmlađuje. Zato se Indiba smatra svetskim liderom u oblastima estetike, lepote, rehabilitacije, sporta, intimnog zdravlja, farmacije, pa čak i zdravstvene nege životinja. 

Benefiti Indiba tekar terapije

Indiba tekar terapija pruža brojne koristi zbog kojih je postala prvi izbor stotinama hiljada ljudi širom sveta, a sve je popularnija i u Srbiji. Pročitajte koji su neki od njenih najznačajnijih benefita:

  • Poboljšanje cirkulacije i limfna drenaža

Terapija stimuliše cirkulaciju krvi i limfnog sistema, što doprinosi boljem snabdevanju tkiva hranljivim materijama i kiseonikom i efikasnijem uklanjanju otpadnih produkata iz tela

  • Smanjenje upale

Terapija smanjuje upalu u tkivima, što je ključno za oporavak nakon povreda, ali takođe pomaže u smanjenju neprijatnih simptoma artritisa ili tendinitisa

  • Brži proces ozdravljenja

Indiba tehnologija podstiče proces regeneracije tkiva i ubrzava oporavak nakon povreda ili hirurških zahvata. Rezultat toga je manje vremena provedenog u fazi rehabilitacije i brže vraćanje svakodnevnim aktivnostima

  • Analgetski efekat

Otpuštanje endorfina i kortizola tokom terapije umanjuje bol i nelagodnost, što olakšava proces rehabilitacije i smanjuje potrebu za analgeticima

  • Estetski benefiti

Terapija podstiče proizvodnju elastina i kolagena, tako da se uspešno primenjuje za estetske tretmane

Primena Indiba tekar terapije je toliko široka da njeni korisnici nisu samo ljudi. Zanimljivo je da se u svetu sve više uspešno koristi i za poboljšanje zdravlja kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

Kako izgleda Indiba tekar terapija?

Ovu terapiju sprovode stručnjaci tako što na telo pacijenta postavljaju specijalne aplikatore Indiba uređaja pri čemu koriste visokofrekventnu struju od 448 kHz.

Time se direktno povećava temperatura dubokih tkiva. Za to vreme pacijent oseća prijatnu toplotu u regiji delovanja, a posle tretmana primećuje smanjenje boli, bolje pokreće tretirani deo tela, a zglobovi dobijaju poboljšanu funkciju. Terapija povoljno deluje na mišiće, zglobove i kosti.

Kada i kako koristiti Indiba tekar terapiju?

Da li osećate bol u vratu, donjem delu leđa, kolenu, potkolenici, peti? Pripremate se za sportsko takmičenje ili veliki napor mišića? Imali ste sportsku povredu, hiruršku intervenciju i treba vam brži oporavak i želite povećanu pokretljivost ruku ili nogu? Muče vas reumatske bolesti? Povredili ste zglob? Želite da rešite problem karličnog dna? Ili možda želite estetski tretman? Ako je odgovor na bar jedno od ovih pitanja potvrdan, onda vam treba Indiba tekar terapija! Ona je odličan izbor bilo da imate probleme hronične ili akutne prirode, želite da se rešite bola u bilo kom delu tela, poboljšate izgled kože ili se podmladite. 

Hajde da navedemo malo više detalja. Indiba tekar terapija je delotvorna kod mnogobrojnih stanja, a neka od njih su lateralni epikondilitis ili teniski lakat, burzitis, tendinopatije, povrede mišića, grčevi, uganuća i prelomi. S druge strane, ovaj metod pospešuje lečenje hroničnih stanja poput osteoartritisa, bolova u vratu, lumbaga i adhezivnog kapsulitisa, odnosno “smrznutog ramena”. Takođe, Indiba tekar terapija daje izvanredne rezultate u lečenju reumatoloških oboljenja, svih vrsta zapaljenskih i degenerativnih procesa i osteoporoze. Može se kombinovati sa ručnom terapijom da bi se dodatno poboljšala cirkulacija i limfna drenaža. 

Zvog svega ovoga, terapija je jako popularna među profesionalnim i amaterskim sportistima – poboljšava vaskularizaciju njihovih mišića zbog čega mogu postići bolje rezultate, bilo na treninzima ili takmičenjima.

Indiba tehnologija je sve traženija u oblasti estetskih tretmana jer podstiče proizvodnju kolagena i elastina, tako da je koža koja se tretira hidriranija, zategnutija i mekša. Zato ova vrsta terapije može biti vaš idealni izbor za rešenje različitih estetskih problema kao što su bore, dehidrirana koža, celulit, podočnjaci, odnosno kesice ili tamni kolutovi ispod očiju. 

Indiba tekar terapija – izbor za sve

Jedna od osnovnih prednosti Indiba tekar terapije jeste činjenica da je nesmetano može izabrati skoro svaka osoba jer gotovo da nema kontraindikacija. Mogu joj se podvrgnuti čak i osobe sa metalnim protezama. Nisu preporučljive jedino za osobe sa pejsmejkerima ili drugim elektronskim implantima, kao ni ljude sa tromboflebitisom. Trudnice bi pre tretmana trebalo da se posavetuju sa svojim lekarom. 

Prednost je što se tretman može ponavljati onoliko puta koliko je pacijentu potrebno, kao i mogućnost čestog sprovođenja, prema potrebi. Učestalost zavisi od stanja pacijenta. Iako se najčešće propisuje nekoliko puta nedeljno, profesionalni sportisti ovu terapiju mogu dobijati čak i dva puta dnevno. 

Gde mogu da dobijem Indiba tekar terapiju?

Indiba tehnologija koristi se u više od 65 država širom sveta, a dobra vest je da je među njima i Srbija! Ukoliko želite da budete jedan od njenih zadovoljnih korisnika, pozivamo vas da tretman zakažete u specijalističkoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Beogradu Herodikus.

Njen tim stručnih, iskusnih i sertifikovanih fizikalnih terapeuta i kineziterapeuta pobrinuće se da osetite najbolji učinak vrhunske Indiba tehnologije. Pozovite ih telefonom ili posetite u Ulici Svetozara Markovića broj 45 odakle ćete, uveravamo vas, izaći zdraviji i bezbrižniji. Dobićete posvećenu negu i podršku, ali i, što je najvažnije – besplatan pregled fizijatra

Ne oklevajte da pozovete Herodikus i ako želite da dobijete savet stručnjaka za svoj problem, bez obzira da li se oporavljate od povrede, želite da poboljšate sportski učinak ili isprobate estetski tretman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je pravo mesto za vas. Svojim pacijentima pružamo najmodernije metode lečenja i rehabilitacije pomoću najsavremenije opreme. Cilj nam je da pomognemo pacijentima da se što pre oporave i vrate normalnom načinu života.

SEO i oglašavanje Strix

 

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak : 08:00 - 20:00
Subota : 09:00 - 14:00
Nedelja : Neradni dan
Pozovite nas